Modellflyg
Start Sim Racing Modellflyg Fotoalbum Länkar Väder

 

Uppåt
Bygge
Inomhusflyg

 

Modellflyg en fantastisk hobby som har mycket att erbjuda. Det är en hobby som du kan anpassa helt efter dina egna önskemål och förmågor. Är det fart du är ute efter eller vill du tuffa fram över grästopparna i promenadtakt? Är det tekniska utmaningar du är ute efter så finns det sådana i mängder. Att bygga lätt är en av utmaningarna och har du inte tänkt på vikten förr så kommer du att göra det nu. Du är kanske intresserad av gamla jaktplan från någon av världskrigen? Eller är du trött på att köra, fram och tillbaka hemma på gatan, med den gamla radiostyrda bilen? Oavsett vilken kategori du tillhör så lovar jag att du kommer att finna det du söker i den här hobbyn. Men var beredd på att när du för första gången får in lukten från en 2-taktsmotor eller hör vinandet från gummirepet på en segelkärra som skickas upp så kommer du att vara biten för resten av livet.

Det hela började i mitten på 90-talet då jag och en vän satt och drömde om RC prylarna i Hobbexkatalogen som så många andra. Drömmandet slutade med att vi köpte en radiostyrd helikopter tillsammans. Efter några månaders skuttande i trädgården förstod vi att det skulle bli problem med jungfruturen. Några telefonsamtal senare hade vi fått tag i en flyglärare från den lokala modellflygklubben. Den 10 Juli 1996 stod jag som lycklig och stolt ägare till ett RC Cert.

       

Efter några år började jag tävla i Aresti. Det är en tävlingsform som kombinerar "skalaflyg" och konstflyg. Modellen ska ha en förebild i verkligheten och flyga manövrer på samma sätt som sin förebild. Under åren 2001-2006 var jag väldigt framgångsrik och placerade mig på pallen vid ett flertal till fällen. Det har blivit både RM guld, SM silver och RM brons vilket jag är himla nöjd med.